Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Az análszexet is bevetik a balos nagymamák elleni harcban

2010.05.26. 13:50 Praga Club

 

Az unokáktól várják a cseh baloldal hagyományos szavazói bázisának, a nagymamáknak és nagypapáknak megtérítését. A Győzd meg a nagyanyád című videó nagy feltűnést keltett az innovatív eszközökben egyébként is bővelkedő választási kampányban. Az előrejelzések a négy évvel korábbihoz hasonló erőegyensúlyt prognosztizálnak a hétvégi választáson a jobboldali és riválisa, a szociáldemokraták és a kommunisták tábora között.

„Ha tudnátok, hogy megváltoztathatjátok az ország sorsát azzal, hogy meglátogatjátok a nagyszüleiteket, akkor elutaznátok hozzájuk?” – ezzel a felvetéssel kezdődik az idei cseh választási kampány egyik népszerű videója. A filmben két fiatal színész igyekszik rábeszélni a netező, vélhetően szintén fiatal választókat, hogy a jobboldalt ne csak saját szavazataikkal támogassák, hanem a baloldaltól is vegyenek el néhány voksot.

 

A „Győzd meg a nagyanyád!” című filmet az utóbbi hetekben több százezren nézték meg. A közfigyelmet részben a szemtelen hangvétele okozta: „A nagyszülők számára az unokáik a legfontosabbak a világon. Így hát, ha a jobboldalra szavaznak, kapnak tőletek egy látogatást teljesen ingyen. És ha nem, akkor reméljük, hogy még élnek, amikor következő alkalommal meglátogatjátok őket.” A videó szerint az idősek politikai nézeteit leginkább szelektív memóriájuk alakítja, arra emlékeznek, hogyan adtak egymásnak először puszit a táncmulatságon, de a koncepciós pereket már teljesen elfelejtették.

A Petr Zleneka rendező filmje az análszex emlegetése („Ha sikerül meggyőzni a nagymamát és a nagypapát? Tanácsot adunk, hogyan találjátok meg a neten a legjobb anális állatpornót az olasz parlamenti képviselővel, Rocco Si Fredivel és egy angolnával.”) és néhány vicces kép bevágása mellett egy egyszerű gazdasági képlet levezetésével is érdekessé teszi a fiatalok számára az ügyet: „Az idős emberek azzal érvelnek, hogy miattatok szavaznak a baloldalra, a gyerekeik és az unokáik miatt. Tudtukra kell adnotok, hogy miattatok ne szavazzanak a szocialistákra és a kommunistákra. Sőt, ellenkezőleg, baloldalra szavazni teljes ellentétben áll az utódok érdekével, mert a baloldal egy rakás adósságot csinál, és miközben az idősek nyugodtan meghalnak, mi majd életünk végéig fizethetjük vissza az adósságokat.”

 

 www.youtube.com/watch

Csehországban netes mozgalom szerveződött arra is, hogy aki teheti, a választás előtt dugja el a nagyszülők személyi igazolványát, hogy ne tudjanak élni szavazati jogukkal.

A film egyébként nem teljesen eredeti ötlet. Barack Obama választási kampányában bukkant fel egy hasonlóan személyes hangütésű videó, amelyben Sarah Silverman győzködte a zsidó fiatalokat [1], hogy üljenek repülőre, autóba, és próbálják meg megnyerni idős rokonságukat Obama számára.

A cseh parlamenti választás előtti napokban továbbra is fej-fej melletti helyzetet jeleznek a közvélemény-kutatók. Négy éve több hónapos patthelyzetet eredményezett, hogy a 200 fős parlamentben 100-100 helyet szerzett a két rivális tömb.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr652032846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása