Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Megtámadta egy cseh pók a pápát

2009.09.28. 16:12 Praga Club

Bal válláról a jobb vállára, majd visszafelé is átsétált a katolikus egyházfőn egy ízeltlábú szombaton.

Egy közepes méretű pók sétálgatott a pápa fehér ruháján, amikor XVI. Benedek beszédet mondott politikusok és diplomaták előtt szombaton délután, a prágai vár nagytermében, közölte vasárnap az Associated Press hírügynökség

Mint az alábbi felvételen is látható, a pók először a 82 éves katolikus egyházfő bal alkarján tűnt fel, majd tűnt el hátul, a nyakánál. Kicsivel később - feltehetőleg a ruha hátrészén tett vargabetű után - megjelent jobb oldalt elől, a pápa nyakánál, és átsétált a jobb vállára és karjára.

Ezután a pók meggondolta magát, visszafordult és folytatta felfedező útját a gallér körül, vissza a bal vállra, ahonnan végleg eltűnt a kamerák kereszttüzéből.

 

XVI. Benedek egyáltalán nem zökkent ki a nyugalmából, nyugodtan mondta beszédét a szovjet rendszer húsz évvel ezelőtti bukásáról, Európa újraegyesüléséről, a globalizációról és szabadságról.

 

A helyszínen lévő újságírók egy nagy kivetítőn követhették a díszes Spanyol Teremben tartott beszédet, és jól láthatták a hívatlan jövevényt fel-alá grasszálni a fehér ruhán. Az AP információi szerint, ahogy a pók egy alkalommal hozzáért a pápa nyakához, a katolikus egyház feje odacsapott, de nem tudta elzavarni az ízeltlábút. A pókot később többen is látták hálójában pihenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr941413095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása