Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Kővel dobták fejbe röplabdázás közben Topoláneket

2009.08.21. 22:21 Praga Club

Tojásokkal és kövekkel támadt pénteken Mirek Topolánek polgári demokrata (ODS) pártelnökre, volt cseh kormányfőre négy fiatal egy dél-morvaországi fürdőhelyen

Az egyik a jobb szeme alatt arcon találta a vezető jobboldali politikust, aki kampánykörúton van a régióban. Mirek Topolánek vezeti az ODS jelöltjeinek listáját Dél-Morvaországban. A fiatalok a támadás után egy prágai jelzésű személygépkocsiba ültek és elhajtottak a helyszínről. A Hustopece na Breclavsku városkában történt incidenst a rendőrség vizsgálja - mondta újságíróknak Martin Kupka, az ODS szóvivője.

Topolánek röplabdázott, amikor négy fiatal tojásokkal dobálta meg. A tojások között azonban kövek is voltak, s az egyik Topolánek fejét találta elé - írta le az incidenst Alois Mokry, a fürdőhely vezetője.

Kupka szerint Topolánek sérülése nem súlyos, a sebet az orvosok a helyszínen rendbe tették. Topolánek folytatja kampányát, melynek keretében kerékpáron járja be a dél-morvaországi településeket.

Csehországban az utóbbi hónapokban egyre durvább a belpolitikai küzdelem. A júniusi európai parlamenti kampány során a jobboldali fiatalok zúdítottak több ízben és szervezetten tojás és paradicsomzáport Jirí Paroubek szociáldemokrata pártelnökre. A vezető jobboldali politikusok, köztük Topolánek akkor azt hangoztatták, hogy az ilyen támadásokat a politikusoknak el kell viselniük és bírálták a szociáldemokratákat, akik a politikai élet eldurvulásáról nyilatkoztak.

Az előrehozott csehországi képviselőházi választásra október 9-én és 10-én kerül sor. Kiírására azért volt szükség, mert a jobbközép Topolánek-kabinet márciusban elveszítette a parlament bizalmát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr591329016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása