Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Nem kérnek a csehek a Google utcanézegetőjéből

2010.09.29. 16:59 Praga Club

 

Nem kérnek a csehek a Google utcanézegetőjéből, mert az amerikai informatikai óriásvállalat szolgáltatása sérti a polgárok személyiségi jogait - közölte a cseh adatvédelmi biztos. A személyes adatok védelmével foglalkozó cseh hivatal április óta vizsgálja a Google kérését, hogy tovább bővíthesse a Prágában is elérhető népszerű szolgáltatását. A kérdésben illetékes hivatal a múlt héten jelentette be, hogy nem ad engedélyt a Street View bővítésére, akkor azonban nem tért ki a Google számára kedvezőtlen döntés indoklására.

 

Az amerikai vállalat reményei szerint az elutasítás csak átmeneti és ha sikerül megállapodni a kifogásolt kérdésekben, további cseh területekkel bővülhet az utcaszintű műholdas térképek nagyfelbontású panorámaképeket is tartalmazó kiegészítése. A Google akkor veszítette el számos ország bizalmát, mikor kiderült, hogy az utcanézeteket rögzítő, kamerákkal felszerelt járműveik "véletlenül" a titkosítás nélküli Wi-Fi hálózatokról is rögzítettek adatokat.

 

 Igor Nemec adatvédelmi biztos szerint a Google 2,7 méter magasságban található kamerái a kerítéseken túli magánterületekre is betekintést engednek, miközben a hivatalhoz tucatnyi panasz érkezett olyanoktól, akik nem akarták, hogy képmásuk, vagy tulajdonuk a világhálóra kerüljön.

 A tisztviselő szerint a Google-nek ráadásul Csehországban nincsen az ország jogrendszerével összhangban tevékenykedő képviselete, amely jogosult lenne személyes adatok kezelésére. Az informatikai vállalat egyelőre még nem válaszolt a hivatal kifogásaira, azonban kijelentette, hogy addig nem folytatja az utcanézegető bővítését, amíg nem találnak megoldást minden problémára. A maps.google.com oldalon a Prágában és más cseh városokban korábban készült utcafelvételek továbbra is megtalálhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: google csehországban

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr712332611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása