Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Egyre több a kínai turista

2011.08.23. 10:07 Praga Club

Egyre több a kínai turista

Tavaly Kínában 20 százalékkal, 238 milliárd dollárra nőtt a turisztikai ágazat bevétele, tíz év múlva már százmillió körül lesz a külföldre utazó kínaiak száma.

Magyarországra tavaly 36 ezer kínai érkezett, ami a magyar szállodaiparnak 74 ezer vendégéjszakát jelentett. Egyértelmű tendencia, hogy az utóbbi években mind több kínai utazik a saját hazájában és vállalkozik külföldi utakra. Erősödik a középréteg, felnövőben az idegen nyelveket beszélő generáció, átalakulóban a társadalom, s az emberek közül sokan megengedhetik, hogy már a pihenésre is gondoljanak.

Egyre többen utaznak Kínába is, Franciaország és az Egyesült Államok után Spanyolországot megelőzve immár a világ harmadik turisztikai célországa lett. A turisztikai világszervezet előrejelzése szerint 2020-ra Kína fogadja a legtöbb turistát, s a negyedik legnagyobb lesz az utaztatók között. A szakemberek azt valószínűsítik, hogy akkorra már százmillió körül lesz a külföldre utazó kínaiak száma, annyi, mint az összes többi ázsiai országból együttesen.

 

"A mi régiónkban Prága mindent visz" - mondta Vértes Róbert a Magyar Turizmus Zrt. kínai képviseletének vezetője. A szakember kedvező fejleményként értékelte, hogy a már létező Hainan légitársaság közvetlen Peking-Budapest járatai mellé szeptembertől várhatóan ugyancsak direkt járatot indít a Qatar Airways (QA) Dohából Budapestre, s mivel a QA Sanghajba, Pekingbe és Hongkongba is repül, ez plusz lehetőséget jelenthet az utaztatók számára.

Magyarország olyan új piacok után is kutat, amelyek a jövőben potenciális bázisait jelenthetik a Magyarországra utazó turistáknak. Brazília és az Öböl menti arab országok mellett például India is ezek közé tartozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr653172979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása