Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Új albummal jelentkezik Karel Gott

2011.02.05. 16:56 Praga Club

Elege van régi slágereiből Karel Gottnak: a 71 éves "prágai csalogány" új albummal jelentkezik. "A rajongók lassan megunják, hogy mindig ugyanazokat a dalokat hallgassák, ahogy én is" - mondta el a cseh énekes. A pénteken piacra kerülő Hinter der Sonne - Lieder, die ich im Herzen trage (A nap mögött - dalok, miket a szívemben hordok) című lemez öt új dal mellett 16 már korábban megjelent, de kevésbé ismert dalt tartalmaz. Gott azokat az elfeledett dalokat szeretné újraéleszteni, amelyek sohasem váltak nagy slágerré, de a személyes kedvencei közé tartoznak.

A kedvenc dalok megkereséséhez lemezkiadó cégével Gott átkutattatta a prágai archívumot. Kiderült, sok elfeledett kedvenc csak vinilváltozatban létezik. Az albumon helyet kapott például Udo Jürgens Tausend Fenster (Ezer ablak) című balladája, amellyel Gott Ausztriát képviselte az 1968-as Eurovíziós fesztiválon - a szocialista Csehszlovákia nem volt tagja az Eurovíziónak. Ez a fellépés volt a "Kelet Sinatrájaként" emlegetett művész karrierjének első lépcsőfoka. Gott ezt követően számos felkérést és ajánlatot kapott Nyugat-Németországból.

Az albumon többnyire lendületes, táncolható dalok kaptak helyet, például a Du lebst nur einmal (Csak egyszer élsz) 1978-ból és a Maruschka 1979-ből. Az új lemez ötlete Florian Silbereisen televíziós műsorvezetőtől származik, akivel Gott februártól németországi turnéra indul: összesen 48 városba látogatnak el. "Egy ilyen turné előtt kell valaminek történnie: nem lehet egyszerűen csak elénekelni a régi dalokat" - véli az énekes.Gott kifejtette: nem érzi magát túl öregnek az ilyen nagy projektekhez. "Karrierem még nem ért véget, még olyan sok megtapasztalandó dolgom van". Gott Németország mellett igen népszerű Oroszországban és Lengyelországban, fellépett a híres New York-i Carnegie Hallban, és több alkalommal koncertezett Magyarországon is.

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr932640446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása