Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Jirí Menzelnek tetszett a Sose halunk meg

2010.09.07. 11:43 Praga Club

Elismerően beszélt Jirí Menzel a Koltai Róbert egykori filmsikeréből készült Sose halunk meg című musicalről. Az Oscar-díjas rendező a szombati bemutató megtekintése után elmondta: sikeres és remek előadásnak tartja a produkciót, és örömmel vinné színre azt Csehországban. Menzel elismeréssel szólt arról is, hogy bár a rossz időjárási körülmények miatt az eredeti helyszín, a Kincsem Park helyett Körcsarnokban mutatták be a Sose halunk meg-et, a váratlan helyszíncsere ellenére is hibátlan előadás született. "Improvizálniuk kellett az alkotóknak, ennek ellenére én egyetlen hibát sem fedeztem fel" - mondta.

 

A cseh rendező ugyanakkor kiemelte: a további tárgyalásoktól függ, bemutatják-e Csehországban is a musicalt. Elárulta, a film segített neki megérteni az előadást. Elmondta, noha majdnem minden családban előfordul egy-egy olyan "fekete bárány", mint a darabbeli Gyuszi bácsi, neki nincsenek ilyen emlékei a Menzel-családról. "Polgári családból származom, ha más nem, akkor én lehettem a többiek szemében ez a figura" - tette hozzá, majd arról is beszélt, hogy a két ország hasonló történelmi-kulturális múltja ellenére a csehek szemében valószínűleg érdekesen fest majd Gyuszi bácsi alakja. "A csehekből - azt hiszem - hiányzik ez a temperamentum" - vélekedett.

 

 

Jirí Menzel a jövő hónapban újra Magyarországra érkezik, ő lesz az október 4. és 10. között tartandó II. CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke. Mint elmondta, jelenleg a következő filmtervén gondolkodik, de a további kérdéseket azzal hárította el, hogy egyelőre ő sem tudja, miről forgat majd. Azt azonban leszögezte, örökre szakított a dokumentumfilmekkel. Július elején mutatták be ugyanis a Dubrovniki Filmfesztiválon a 72 éves rendező első dokumentumfilmjét, Az én Dubrovnikomot, amelyet a horvát televízió felkérésére készített. "Nem vagyok elégedett a végeredménnyel" - indokolta a döntését.

 

A Sose halunk meg a jövő héttől egy 16 állomásos vidéki előadás-sorozatra indul: többek között a szegedi, a soproni, a győri, a kaposvári, a miskolci és a dabasi sportcsarnokban adják elő, a turné október 9-én zárul.

 

Szólj hozzá!

Címkék: prága menzel

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr812277319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása