Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Prága

Összegyűjtött hírek Prágáról, Csehországról.

Nyikita Mihalkov Kristályglóbuszt kap a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon

2010.06.22. 22:19 Praga Club

A mozi világában nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért Kristályglóbusz-díjat kap az idei Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon Nyikita Mihalkov. A 64 éves orosz filmrendező mellett a Cseh Köztársaságban élő szlovák származású, 75 esztendős Juraj Herz filmrendező is a díjazottak között szerepel, aki szintén rendkívüli művészi teljesítményének köszönheti az elismerést - jelentették be a július 2. és 10. között zajló 45. filmmustra szervezői. A filmfesztivál elnöke, Jiri Bartoska azt is elárulta, hogy Jude Law is ellátogat Karlovy Varyba. A 37 éves brit színész ugyanis a fesztivál elnökének díját kapja meg.

 

Az idei fesztivál versenyprogramjában 180 nagyjátékfilm szerepel, amelyek közül 50 alkotásnak ez lesz a világ, illetve nemzetközi premierje. Tizenkét film indul a fesztivál legfőbb, nagyjátékfilmeket felvonultató versenyén és 16 alkotás a dokumentumfilmek kategóriájában.

 

 

A zsűritagok között lesz Ron Yerxa amerikai producer, aki egyebek között a Nicole Kidman és Jude Law főszereplésével készült Hideghegy (2003) című mozifilm munkálataiban is részt vett. A világpremierek egyike pedig a Hitler in Hollywood (Hitler Hollywoodban) című dokumentarista jellegű kitalált thriller lesz.

 

A fesztivál nyitófilmje a Crazy Heart (Őrült szív) című alkotás cseh premierje lesz, amely az elsőfilmes amerikai rendező Scott Cooper munkáját dicséri és amelynek főszerepét, a karrierje végén lévő country énekest, Jeff Bridges alakítja. A színész az Oscar- és a Golden Globe-díjat is elnyerte ezzel az alakításával. A rendezvény záró ünnepségén a Pascal Chaumeil rendezésében és Vanessa Paradis főszereplésével készült Szívrabló (L'Arnacoeur) című romantikus francia komédiát vetítik.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: karlovy vary prága blog

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaclub.blog.hu/api/trackback/id/tr882102228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása